en
Головна сторінка   »  
Новини
« назад

12 серпня 2019
Берегометські природолюби у призерах
 

  З нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища  комунальним закладом «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» спільно з Чернівецьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства проведено обласний етап ХІІІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної та позашкільної освіти.  Захід проводився з метою активізації участі учнівської молоді у природоохоронній та дослідно-експериментальній роботі в галузі лісового господарства, збереженні біологічного різноманіття лісових екосистем. В зльоті прийняли участь члени учнівських лісництв, вихованці гуртків «Юні лісівники», «Лісівники-дендрологи», науковці та педагоги, фахівці лісового господарства.
     Вітаючи учасників зльоту, Головченко Л.Ю, директор  Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді,   Чорней І.І., завідувач кафедрою, доктор біологічних наук, професор кафедри ботаніки, лісового та садово-паркового господарства Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича,  Собко Т.М., головний спеціаліст Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства зазначили, що діяльність учнівських лісництв – це серйозна практична робота по вирощуванню лісу, догляду за ним, збереженню, вивченню його законів, проведенню наукових досліджень, а також участь у конкурсах, можливість презентувати свої науково-дослідницькі та практичні здобутки.
    Десять років поспіль юні лісівники Чернівецької області були в числі призерів та переможців фінального етапу Всеукраїнських зльотів. Отже, успіхами наших учнівських лісництв можна пишатись. Ми сподіваємось, що і цього року, вибрана команда юних лісівників Чернівеччини, продовжить традицію перемагати і доповнить нашу колекцію кубків та дипломів новими нагородами.
      У рамках зльоту учні презентували на виставці досягнення учнівських лісництв, доповідали про результати своїх науково-дослідних робіт, поділились досвідом вирощування лісових перспективних порід лісових культур, використання ефективних форм співпраці з лісгоспами, виконання  практичної роботи, а також відвідали контактний зоомайданчик пам’яті В. Аксенина, прийяли участь в навчально-пізнавальних вікторинах, роботі майстер-класів із визначення нітратів у плодах садових та овочевих культур, виготовлення поробок із пластикових відходів тощо. Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства пригостило юних колег солодощами.
    Представлені матеріали, виступи учасників свідчили про те, що учнівська молодь отримує грунтовні знання з основ вирощування лісових культур, має достатній науковий рівень дослідництва.
     В експозиції виставки змістовними були експонати  і учнівського лісництва нашої Берегометської ЗОШ  №4 / керівник О.Руснак/.   А старанні  вихованці учениці 7 класу Богдана Саїн та Анна Данко здобули почесні  треті місця у конкурсі – захисті науково- дослідницьких робіт та виставці  - презентації досягнень учнівських лісництв відповідно. В цілому наші юні берегометчани були на висоті та здобули загальнокомандне третє місце.
   Журі в складі науковців кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ ім. Ю.Федьковича, спеціалістів Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, педагогів Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді,   відзначило, що науково-дослідні роботи учнів вирізняються творчим підходом, актуальністю порушеної проблеми, високим рівнем виконання і підготовки до захисту, якістю оформлення, цікавим викладенням власних поглядів, ідей застосування інноваційних технологій в лісовому господарстві
    Учасники зльоту своїми результатами практичної та науково-дослідної роботи ще раз засвідчили значимість екологічного та фахового навчання і виховання засобами учнівських лісництв  та звертаються до керівників ОТГ, районних відділів освіти, держлісгоспів з проханням сприяти збереженню та розвитку такої цікавої, дієвої та потрібної державі форми позакласної та позашкільної роботи як учнівські лісництва.
  
                                                                               Прес –служба.

Шановні відвідувачі!

   Ми раді вітати Вас на сайті ФІЛІЇ «БЕРЕГОМЕТСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО»

ДСГП «ЛІСИ УКРАЇНИ»!

   Сподіваємось, що тут Ви знайдете для себе цікаву й корисну інформацію про пріоритетні напрямки розвитку підприємства, товари та послуги, основні досягнення і плани лісівничого колективу Буковини. Ми зробимо все можливе, щоб віртуальна екскурсія сторінками нашого веб-сайту була цікавою і максимально інформативною.

 

Останні новини
17 вересня 2023 о 08:00

Шановні колеги! Щиро вітаю з професійним святом - Днем працівника лісу! В першу чергу хочу висловити вдячність за ваш невтомний і надзвичайно важливий внесок у збереження та розвиток нашої галузі. Спеціалісти лісового господарства - це ті, хто завжди готовий стояти на сторожі природних ресурсів та забезпечити екологічний баланс. Наша праця вимагає великих зусиль, відданості та знань. Прийміть в цей осінній день найщиріші слова вітання з професійним святом. Хай він для вас, як і інші дні, буде наповнений гідним визнанням професійного внеску в загальнодержавну справу. Щиро зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, злагоди та достатку та мирного неба! Дякую усім воїнам-лісівникам, які сьогодні захищають Україну від російських загарбників. Вісна пам'ять тим Героям, які віддали життя за батьківщину. З повагою,  Роман ПРИКАЗКА Директор філії "Берегометське лісомисливське господарство" ДП "Ліси України"

Всі новини