en
Головна сторінка   »  
Новини
« назад

08 серпня 2019
Тільки бензопилою
 

  Микола Романюк – творча особистість. Це проявлялося ще під роботи у нашому   лісовому господарстві. Часто придивлявся до поведінки звірів і птахів, вивчав це, а згодом захопився втіленням цього у дерев’яних скульптурах. Ідеї   для скульптур майстер шукає всюди: одні образи придумує сам, інші зустрічаються під час поїздок, треті - підказують друзі. Всі ідеї конспектуються, замальовуються і підшиваються, . Часто героїв підказує матеріал, з яким належить працювати: обриси проглядаються - треба їх помітити і надати потрібні форми.
    З інструментів лише бензопила: нею швидко і зручно вирізати скульптури. Лише для найдрібніших деталей - очей, вух, зубів - використовуються різні електроінструменти.
    Після того як готовий ескіз, Микола підбирає дерев'яну заготовку і вибирає найбільш відповідний для неї сюжет. Потім бензопилою вирізає силует і великі деталі . І тільки після цього працює над дрібницями: обрисами м'язів, шерстю або волоссям. Наприкінці обробляє антисептиком від гнилі і комах і покриває лаком чи фарбами.
«Важливо зобразити анатомію героїв, скорочення їх м'язів, напруженість мускулів, вирази облич і морд. Це показує життя образу: лисиця крадеться до пташиного гнізда або хижий птах нападає на зайця. Правда , анатомію я не вивчав, просто спостерігаю за поведінкою тварин і людей», - пояснює він..
   Приємно було спостерігати за творчою роботою майстра під час проведення обласних змагань вальників  лісу. Просто неба і в присутності глядачів дерев’яна колода набрала образу і форми лісового велетня - ведмедя. Ми побачили як звичайна бензопила творить дива у руках майстра.
      Доречно зазначити, що М.Романюк ще виготовляє й гойдалки, садові лавки,бесідки. Витворами його талановитих рук можна милуватися на території Берегометського та Мигівського лісництв, в урочищі «Майдан».
     Найголовнішим в окультуренні дерева Микола вважає бажання працювати, бо коли займаєшся улюбленою справою, то це ще більше стимулює на створення чогось серйозного та цікавого.
                                                                                                    Прес –служба.

Шановні відвідувачі!

   Ми раді вітати Вас на сайті ФІЛІЇ «БЕРЕГОМЕТСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО»

ДСГП «ЛІСИ УКРАЇНИ»!

   Сподіваємось, що тут Ви знайдете для себе цікаву й корисну інформацію про пріоритетні напрямки розвитку підприємства, товари та послуги, основні досягнення і плани лісівничого колективу Буковини. Ми зробимо все можливе, щоб віртуальна екскурсія сторінками нашого веб-сайту була цікавою і максимально інформативною.

 

Останні новини
17 вересня 2023 о 08:00

Шановні колеги! Щиро вітаю з професійним святом - Днем працівника лісу! В першу чергу хочу висловити вдячність за ваш невтомний і надзвичайно важливий внесок у збереження та розвиток нашої галузі. Спеціалісти лісового господарства - це ті, хто завжди готовий стояти на сторожі природних ресурсів та забезпечити екологічний баланс. Наша праця вимагає великих зусиль, відданості та знань. Прийміть в цей осінній день найщиріші слова вітання з професійним святом. Хай він для вас, як і інші дні, буде наповнений гідним визнанням професійного внеску в загальнодержавну справу. Щиро зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, злагоди та достатку та мирного неба! Дякую усім воїнам-лісівникам, які сьогодні захищають Україну від російських загарбників. Вісна пам'ять тим Героям, які віддали життя за батьківщину. З повагою,  Роман ПРИКАЗКА Директор філії "Берегометське лісомисливське господарство" ДП "Ліси України"

Всі новини