en
Головна сторінка   »  
Новини
« назад

24 червня 2019
Буковинці були на висоті
 

    22 червня в Хмельницькому за підтримки міської ради та міського голови Олександра Симчишина, Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства відбулися міжнародні змагання  вальників лісу «Кубок STIHL 2019». У них взяли участь 29 команд зі всіх регіонів нашої держави та  команди з Польщі, Білорусі, Угорщини і Румунії.
   Кубок «STIHL» – це традиція, започаткована компанією ТОВ «Андреас Штіль» з метою популяризації праці вальника лісу та знайомства з цікавими і відомими у всьому світі змаганнями серед лісорубів. Всі дисципліни змагань базуються на реальних операціях, які виконуються сучасними лісорубами щодня.  Цього року такі змагання проводились  вп’яте.

   Кожна з вправ оціцюється за суворо регламентованими правилами, затвердженими Міжнародною асоціацією чемпіонатів серед лісорубів. Запрошені на змагання команди складаються з дилерів ТОВ « Андреас  Штіль» та запрошених ними звалювальників з усіх куточків України, а також спеціально запрошені гості із зарубіжжя.
   Спершу відбулася церемонія відкриття змагань. Генеральний директор компанії ТОВ «Андреас Штіль»  Едуард Дьяченко  та  заступник Хмельницького міського голови Володимир Гончарук щиро привітали учасників і побажали їм успішних виступів.
    Голова  Товариства лісівників України Юрій Марчук зазначив, що професія вальника лісу - одна з найнебезпечніших, а тому потрібно постійно відточувати професійну майстерність, обмінюватися досвідом. Саме цьому й слугують змагання такого рівня.
    Заступник начальника Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Безноско сказав у своєму виступі, що ми вперше   приймаємо міжнародні змагання вальників лісу. Професія лісівника – багатогранна. Зібрати насіння, посадити й доглянути ліс – це нелегка справа. На доглядах, зборі лісового урожаю, тобто заготівлі деревини, потрібні хороші техніка й інструменти. Потрібні й професіонали. Вони гартуються в щоденній праці, а сьогодні нам продемонструють майстерність кращі вальники.
   І ось змагання розпочинаються. Спочатку виступали українці, а в другій частині – національні команди.
   До програми входили чотири дисципліни: «Підготовка бензопили до роботи», «Розкряжування циліндричних колод комбінованим різом», «Розкряжування циліндричної колоди на точність» та  «Обрізання сучків».
  Слід зазначити, що змагання  пройшли досить цікаво, в гострій боротьбі. Численні глядачі також мали можливість насолодитися роботою скульпторів по дереву, концертом з участю заслуженої артистки, скрипальки Майї Онищук,  музичних гуртів, оглянути виставку садової техніки компанії STIHL. Найменші відвідувачі  розважалися  в дитячому куточку, каталися на тракторцях.

   А тепер з приємністю зазначаємо, що наш прославлений лісоруб Чемернарського лісництва Костянтин Жолован представляв фірму «Моноліт» Чернівецької області та у нелегкій і напруженій боротьбі серед українських команд виборов почесне перше місце. Інший представник Буковини - викладач Сторожинецького лісового коледжу Віталій Слюсарчук змагався з учасниками національних команд і, представляючи фірму «Штіль України»,  також став переможцем.  Щодо інших призерів, то у змаганнях українських команд друге місце посів Є.Красніков, який представляв фірму «Лісотехніка» /  Суми/ , третє - О.Костюшко – «Магнум»  /Київ/. Серед національних команд другим став представник Польщі М.Бадровські,  а третім –Білорусії В.Дурович.
   Переможці змагань нагороджені Кубками, грамотами та призами, серед яких і бензопили від прославленої фірми STIHL.
  Звичайно, приємно було спостерігати за вдалими виступами представників Буковини. Та особливо тішились цим наші працівники -  провідні інженери : з охорони  праці Іван Коротчук, організації та нормування праці Ярослав Кузьмук та охорони і захисту лісу Василь Рощебак, які були членами суддівської бригади, яка добре попрацювала на цих змаганнях.
    Наостанок слід зазначити, що фірма STIHL постійно працює над тим, щоб техніка STIHL приносила справжнє задоволення не лише від роботи, а починаючи з покупки інструменту та навіть під час відпочинку. А для наших лісорубів вона є « добрим другом»  у питанні виконання виробничих завдань по заготівлі цінної деревини.
                                                                                                    Прес –служба.

Шановні відвідувачі!

   Ми раді вітати Вас на сайті ФІЛІЇ «БЕРЕГОМЕТСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО»

ДСГП «ЛІСИ УКРАЇНИ»!

   Сподіваємось, що тут Ви знайдете для себе цікаву й корисну інформацію про пріоритетні напрямки розвитку підприємства, товари та послуги, основні досягнення і плани лісівничого колективу Буковини. Ми зробимо все можливе, щоб віртуальна екскурсія сторінками нашого веб-сайту була цікавою і максимально інформативною.

 

Останні новини
17 вересня 2023 о 08:00

Шановні колеги! Щиро вітаю з професійним святом - Днем працівника лісу! В першу чергу хочу висловити вдячність за ваш невтомний і надзвичайно важливий внесок у збереження та розвиток нашої галузі. Спеціалісти лісового господарства - це ті, хто завжди готовий стояти на сторожі природних ресурсів та забезпечити екологічний баланс. Наша праця вимагає великих зусиль, відданості та знань. Прийміть в цей осінній день найщиріші слова вітання з професійним святом. Хай він для вас, як і інші дні, буде наповнений гідним визнанням професійного внеску в загальнодержавну справу. Щиро зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, злагоди та достатку та мирного неба! Дякую усім воїнам-лісівникам, які сьогодні захищають Україну від російських загарбників. Вісна пам'ять тим Героям, які віддали життя за батьківщину. З повагою,  Роман ПРИКАЗКА Директор філії "Берегометське лісомисливське господарство" ДП "Ліси України"

Всі новини