en
Головна сторінка   »  
Новини
« назад

15 березня 2019
Взяли участь у роботі з’їзду лісівників
 

  14 березня  ц.р. у Луцьку відбувся ІУ з’їзд Товариства лісівників України, в якому взяли участь делегати від первинної організації ДП «Берегометське ЛМГ». Очолив делегацію директор підприємства Руслан Максимчук, а в її складі були начальник лісового відділу Ярослав Лазоряк, лісничий Вашківецького лісництва Микола Дмитрюк та помічник лісничого Мигівського лісництва Анатолій Михайлюк.
  Окрім підведення підсумків роботи, успіхів галузі, в т.ч. збільшення лісовими господарствами податкових надходжень до бюджетів, відбулося і активне обговорення напрямків розвитку та вирішення поточних проблем і завдань.
Делегати з’їзду підтримали слова Володимира Бондаря, що для швидкого вирішення, в тому числі законодавчим шляхом, всіх проблем у лісовій галузі, необхідні три ключові речі – створення національної лісової політики, проведення національної інвентаризації лісів і належне фінансування всіх робіт в лісовому господарстві.
Було окреслено необхідність прийняття ряду важливих рішень для позитивного розвитку лісової галузі, зокрема:
- щодо розмежування повноважень  здійснення функцій держави, запропоновано передати функції державної лісової охорони від державних лісогосподарських підприємств на рівень територіальних органів Держлісагентства.  Ще минулого року було  підготовлено проект необхідних змін до законодавства з метою повного відокремлення функції державної лісової охорони від господарської діяльності;
- для посилення інституційної спроможності лісового господарства - створення нового центрального органу виконавчої влади з функцією формування та реалізації державної політики у сфері лісового господарства та деревообробної промисловості у вигляді окремого Міністерства лісового господарства та деревообробної промисловості . На жаль, на сьогодні Держлісагентство не має права законодавчої ініціативи, щоб пришвидшити вирішення низки питань, зокрема фахового розділення функцій господарювання та контролю, боротьби з незаконними рубками, всиханням лісів, створення ринку деревини та ін.;
- термінова необхідність реєстрації та прийняття народними депутатами розробленого спеціалістами лісової галузі разом з представниками деревообробних асоціацій проекту закону про ринок деревини, в якому виписали чіткі та прозорі механізми продажу деревини;
- для скоординованих дій всіх гілок влади, особливо в умовах децентралізації, вкрай потрібне прийняття Закону «Про національну лісову політику»;
- посилення роботи з громадськістю для зміни ставлення суспільства, громадськості, інших структур до представників лісівничих професій, до самого лісового господарства.
- інші нагальні рішення було сформульовано у Зверненні до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

 

Прес –служба.

Шановні відвідувачі!

   Ми раді вітати Вас на сайті ФІЛІЇ «БЕРЕГОМЕТСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО»

ДСГП «ЛІСИ УКРАЇНИ»!

   Сподіваємось, що тут Ви знайдете для себе цікаву й корисну інформацію про пріоритетні напрямки розвитку підприємства, товари та послуги, основні досягнення і плани лісівничого колективу Буковини. Ми зробимо все можливе, щоб віртуальна екскурсія сторінками нашого веб-сайту була цікавою і максимально інформативною.

 

Останні новини
17 вересня 2023 о 08:00

Шановні колеги! Щиро вітаю з професійним святом - Днем працівника лісу! В першу чергу хочу висловити вдячність за ваш невтомний і надзвичайно важливий внесок у збереження та розвиток нашої галузі. Спеціалісти лісового господарства - це ті, хто завжди готовий стояти на сторожі природних ресурсів та забезпечити екологічний баланс. Наша праця вимагає великих зусиль, відданості та знань. Прийміть в цей осінній день найщиріші слова вітання з професійним святом. Хай він для вас, як і інші дні, буде наповнений гідним визнанням професійного внеску в загальнодержавну справу. Щиро зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, злагоди та достатку та мирного неба! Дякую усім воїнам-лісівникам, які сьогодні захищають Україну від російських загарбників. Вісна пам'ять тим Героям, які віддали життя за батьківщину. З повагою,  Роман ПРИКАЗКА Директор філії "Берегометське лісомисливське господарство" ДП "Ліси України"

Всі новини