en
Головна сторінка   »  
Новини
« назад

13 березня 2019
Краще використовуємо лісосічний фонд
 

 Як відомо, з 1 січня 2019 року лісова галузь країни перейшла на нову систему класифікації та вимірювання лісо та пиломатеріалів шляхом заміни старих, розроблених ще за радянські часи ГОСТів на нові європейські. Варто зазначити, що таким чином відбувся перехід з трьохрівневої системи стандартизації на дворівневу.
   Загальною метою даної стандартизації є захист інтересів споживачів щодо питань якості продукції та послуг, єдність вимірювань, безпека праці  та охорона здоров’я населення, максимальна економія ресурсів на всіх етапах життєвого циклу продукції та в процесі товарообміну.
   Ось уже третій місяць наше підприємство працює в цьому напрямку. Начальник виробничо-технічного відділу  Володимир Гаврада розповідає: « Саме на верхньому складі розпочинається важливий етап руху лісопродукції - її розкряжування. Раціональна технологія цього процесу дає можливість отримати з стовбурової частини дерева / хлиста/ сортименти з максимальними їх якісними характеристиками. Щодо якості лісопродукції, то тут слід сказати, що деревина згідно нової системи стандартизації поділяється на ділову та дров’яну. Перша має назву «Лісоматеріали круглі» та класифікується на 4 класи якоті: А,В.С.Д, а дров’яна поділяється на – дров’яна деревина промислового використання / для виробництва трісок, стружки, деревних плит/ та дров’яна деревин непромислового використання / використовується у якості палива/».
   Наші лісівники справно працюють у цьому напрямку, уважно проводять заміри , визначають класи, проводять розкряжування та маркування. Відвантаження лісопродукції в лісі та приймання і відпуск деревини із нижнього складу здійснюється  тільки через систему електронного обліку деревини.
   Запропонований метод стандартизації обліку круглих лісоматеріалів дозволяє підприємству покращити використання лісосічного фонду, збільшити вихід ділових сортиментів та покращити якісний  склад виготовленої пилопродукції.

 

Прес –служба.

Шановні відвідувачі!

   Ми раді вітати Вас на сайті ФІЛІЇ «БЕРЕГОМЕТСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО»

ДСГП «ЛІСИ УКРАЇНИ»!

   Сподіваємось, що тут Ви знайдете для себе цікаву й корисну інформацію про пріоритетні напрямки розвитку підприємства, товари та послуги, основні досягнення і плани лісівничого колективу Буковини. Ми зробимо все можливе, щоб віртуальна екскурсія сторінками нашого веб-сайту була цікавою і максимально інформативною.

 

Останні новини
17 вересня 2023 о 08:00

Шановні колеги! Щиро вітаю з професійним святом - Днем працівника лісу! В першу чергу хочу висловити вдячність за ваш невтомний і надзвичайно важливий внесок у збереження та розвиток нашої галузі. Спеціалісти лісового господарства - це ті, хто завжди готовий стояти на сторожі природних ресурсів та забезпечити екологічний баланс. Наша праця вимагає великих зусиль, відданості та знань. Прийміть в цей осінній день найщиріші слова вітання з професійним святом. Хай він для вас, як і інші дні, буде наповнений гідним визнанням професійного внеску в загальнодержавну справу. Щиро зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, злагоди та достатку та мирного неба! Дякую усім воїнам-лісівникам, які сьогодні захищають Україну від російських загарбників. Вісна пам'ять тим Героям, які віддали життя за батьківщину. З повагою,  Роман ПРИКАЗКА Директор філії "Берегометське лісомисливське господарство" ДП "Ліси України"

Всі новини