en
Головна сторінка   »  
Новини
« назад

13 лютого 2019
Розширена виїзна колегія
 

   12 лютого 2019 року на базі нашого ДП «Берегометське ЛМГ» відбулося виїзне засідання колегії Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, в ході якого йшлося про підсумки фінансово-господарської діяльності державних лісогосподарських підприємств області за 2018 рік.
   В актовій залі підприємства зібралися керівники та головні спеціалісти усіх 15 лісогосподарських підприємств Буковини. Гостями засідання були народний депутат України Іван Рибак, в.о. голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк, заступник голови Чернівецької ОДА Мирослав Заячук, начальник управління екології та природних ресурсів Чернівецької ОДА Микола Білоконь, голова Вижницької РДА Руслан Сенчук, голова Вижницької районної Ради Михайло Андрюк, голова Чернівецької обласної організації профспілки працівників лісового господарства Володимир Барабах.
    Перед присутніми виступив начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. Він детально зупинився на результатах роботи підприємств лісової галузі краю у 2018 році та зазначив, що кожне підприємство управління має свої набутки чи то у вирощування лісу, чи в переробці деревини. Усі колективи успішно виконали основні виробничі показники та працюють на перспективу. В числі кращих було відмічено високопродуктивну працю колективів Сокирянського та  Путильського лісгоспів, Берегометського лісомисливгоспу та Вижницького держспецлісгоспу АПК. 
    Співдоповідачами були директор ДП «Сокирянський лісгосп» В.Гончар та ДП «Вижницький держспецлісгосп АПК» Ю.Ткачук, які поділилися своїми трудовими досягненнями та планами на 2019 рік.    
   У доповідях зазначалося, що основними завданнями на майбутнє є нарощування виробничих потужностей, збільшення обсягів переробки деревини, особливо низькосортної, забезпечення виконання сортиментної структури. Лісівникам слід провести детальне обстеження ділянок, де лісовідновлення забезпечується шляхом збереження природного поновлення. Слід також посилити охорону лісових насаджень та забезпечити ефективну роботу рейдових бригад. Серед інших завдань – активізація роботи шкільних лісництв, виконання планів будівництва та ремонту лісових доріг, забезпечення працівників обігрівальними будиночками та розвиток побічного користування лісом.
     Керівник лісової галузі краю В.Сахнюк висловив вдячність владі краю за постійну підтримку, а також кожному працівнику за сумлінне виконання своїх виробничих обов’язків.
     Щиру вдячність лісівникам адресували і народний депутат Іван Рибак та в.о. голови Чернівецької ОДА Микола Павлюк. У своїх виступах вони дали хорошу оцінку роботі лісгоспів, особливо відзначивши їх значний внесок по  сплаті коштів до бюджетів різних рівнів. З їх уст лунали слова подяки також  за невтомну повсякденну працю та вагомий внесок у розвиток регіону, проведення масштабних заходів з благоустрою населених пунктів.
    Голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства Володимир Барабах проінформував присутніх про соціальний захист працівників, пенсіонерів та ветеранів праці. Було звернуто увагу на колдоговірну кампанію, яка нині активно проходить у трудових колективах.
    Тут же, на засіданні, було відзначено кращих з кращих, зокрема Почесною Грамотою Чернівецької ОДА нагороджено колектив ДП «Сокирянський лісгосп», а Грамотою Чернівецького ОУЛМГ – колектив ДП «Вижницький держспецлісгосп АПК». Наш прославлений лісоруб Костянтин Жолован отримав сувенірний годинник, а голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства Володимир Барабах – ювілейну відзнаку «100 років Буковинському віче».
     Потім учасники виїзного засідання  ознайомилися з роботою лісопильно –деревообробного цеху та дільниці підготовки сировини нижнього складу. Виїхавши на лісові масиви та побувавши у Лопушнянському лісництві, ознайомилися з роботою колективу, зокрема дотриманням вимог охорони праці при проведенні лісозаготівельних робіт у кв.19- лісовідновна рубка кінцевий прийом. Тут же було проведено показове виконання операцій лісозаготівельних робіт з дотриманням нормативно-правового законодавства з охорони праці. Начальник виробничого відділу Володимир Гаврада розповів про розкряжування хлистів на промскладі згідно нових державних стандартів. Потім присутні оглянули  рекреаційне місце відпочинку «Крутогузи» та мисливський будиночок, на території якого розвивається лісовий гірський туризм.
    У Гірсько-Кутському лісництві учасники виїзної колегії спостерігали за кінним трелюванням деревини та ознайомилися з майданчиком для підгодівлі диких тварин. Головний лісничий Іван Акришора розповів про природне поновлення, як основну ціль лісовідновлення при сталому веденні лісового господарства, враховуючи відповідні лісівничі та природні умови. Було оглянуто насадження  природного поновлення у кв. 35, вид.9 площею 5,7 га. Цікавим виявилось знайомство з рекреаційним місцем відпочинку «Водограй» та наданням туристичних послуг.
    Наші гості побували  і в лісових угіддях Мигівського лісництва на мисливській базі «Мигово», де головний мисливствознавець Андрій Марчук розповів про стан ведення мисливського господарства на підприємстві, порядок проведення полювання та методи обліку диких тварин.
    Провідний інженер з рекреаційного благоустрою, туризму та комунікацій Тетяна Тирон ознайомила гостей з розвитком лісового гірського туризму на підприємстві, наданням туристичних послуг, облаштуванням маршрутів та проведенням екскурсій лісовими фірштегами/ стежками/.
      На закінчення представники лісових господарств області висловили свої переконання у тому, що саме спілкування та обмін досвідом під час виїзної колегії допомагає усім ефективніше використовувати резерви підприємств для досягнення вагоміших виробничих показників.

                                                                                                 Прес –служба.

Шановні відвідувачі!

   Ми раді вітати Вас на сайті ФІЛІЇ «БЕРЕГОМЕТСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО»

ДСГП «ЛІСИ УКРАЇНИ»!

   Сподіваємось, що тут Ви знайдете для себе цікаву й корисну інформацію про пріоритетні напрямки розвитку підприємства, товари та послуги, основні досягнення і плани лісівничого колективу Буковини. Ми зробимо все можливе, щоб віртуальна екскурсія сторінками нашого веб-сайту була цікавою і максимально інформативною.

 

Останні новини
17 вересня 2023 о 08:00

Шановні колеги! Щиро вітаю з професійним святом - Днем працівника лісу! В першу чергу хочу висловити вдячність за ваш невтомний і надзвичайно важливий внесок у збереження та розвиток нашої галузі. Спеціалісти лісового господарства - це ті, хто завжди готовий стояти на сторожі природних ресурсів та забезпечити екологічний баланс. Наша праця вимагає великих зусиль, відданості та знань. Прийміть в цей осінній день найщиріші слова вітання з професійним святом. Хай він для вас, як і інші дні, буде наповнений гідним визнанням професійного внеску в загальнодержавну справу. Щиро зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, злагоди та достатку та мирного неба! Дякую усім воїнам-лісівникам, які сьогодні захищають Україну від російських загарбників. Вісна пам'ять тим Героям, які віддали життя за батьківщину. З повагою,  Роман ПРИКАЗКА Директор філії "Берегометське лісомисливське господарство" ДП "Ліси України"

Всі новини