en
Головна сторінка   »  
Новини
« назад

21 січня 2019
День соборності України
 

У єдності сила народу!
Боже, нам єдності дай!

 

 

   22 січня 1918 року Центральна Рада своїм четвертим універсалом проголосила Українську Народну Республіку самостійною, незалежною, вільною державою українського народу. А рік потому , 22 січня 1919 року у Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки, яким під прапор єдиної держави об’єднувалися в одну соборну й демократичну державу два державних утворення - Українська Народна Республіка і Західноукраїнська Народна Республіка.
     І хоча єдиною Україна побула недовго, Акт Злуки все ж таки відіграв важливу історичну роль в українському державотворенні, став вагомим політико – правовим  документом, могутнім виявом  волі українців до реального створення своєї незалежної суверенної Української держави.
    Уперше на державному рівні День Соборності України відзначається з 1999 року відповідно до Указу Президента, як сказано у преамбулі « враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної / соборної/ української держави. Ідея єдності і соборності етнічно українських земель, як і ідеї незалежності і державного  суверенітету, сильно централізованої влади є головним змістом і смислом державницької ідеології.
    Працівники лісомисливгоспу  завжди беруть активну участь у всіх заходах та урочистостях, що проводяться у наших населених пунктах. Отож адміністрація та профком щиро вітають усіх зі святом Соборності та бажають миру, здоров’я, злагоди, сили і натхнення, успіхів у щоденній нелегкій лісівничій праці!
   Пам’ятаймо, що в єдності – наша сила!

Шановні відвідувачі!

   Ми раді вітати Вас на сайті ФІЛІЇ «БЕРЕГОМЕТСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО»

ДСГП «ЛІСИ УКРАЇНИ»!

   Сподіваємось, що тут Ви знайдете для себе цікаву й корисну інформацію про пріоритетні напрямки розвитку підприємства, товари та послуги, основні досягнення і плани лісівничого колективу Буковини. Ми зробимо все можливе, щоб віртуальна екскурсія сторінками нашого веб-сайту була цікавою і максимально інформативною.

 

Останні новини
17 вересня 2023 о 08:00

Шановні колеги! Щиро вітаю з професійним святом - Днем працівника лісу! В першу чергу хочу висловити вдячність за ваш невтомний і надзвичайно важливий внесок у збереження та розвиток нашої галузі. Спеціалісти лісового господарства - це ті, хто завжди готовий стояти на сторожі природних ресурсів та забезпечити екологічний баланс. Наша праця вимагає великих зусиль, відданості та знань. Прийміть в цей осінній день найщиріші слова вітання з професійним святом. Хай він для вас, як і інші дні, буде наповнений гідним визнанням професійного внеску в загальнодержавну справу. Щиро зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, злагоди та достатку та мирного неба! Дякую усім воїнам-лісівникам, які сьогодні захищають Україну від російських загарбників. Вісна пам'ять тим Героям, які віддали життя за батьківщину. З повагою,  Роман ПРИКАЗКА Директор філії "Берегометське лісомисливське господарство" ДП "Ліси України"

Всі новини