en
Головна сторінка   »  
Новини
« назад

17 вересня 2018
Хвала рукам, що ліс плекають
 

Ліс – це насправді завжди небезпека,
Це праці щоденна у поті чола
У холод, дощі, хуртовини і спеку
Для того, щоб матір природа жила.

 

Вони заслуговують шани багато
І є в золотавій осінній порі
Їх день, їх заслужене працею свято
Для тих, хто дарує спасіння землі.

 

Вітаю від серця, належить багато
Устигнуть зробити всім нам до зими…
А в день цей ми всі заслужили на свято
 Усе буде добре, бо в лісі є ми.

 

 

                   День працівника лісу- не лише професійне свято, яке за традицією відзначається золотої осені. Це своєрідний іспит наших співвітчизників їхнього ставлення до рідної природи і до зелених лісових багатств. А наші славні трудівники завжди з честю складають цей іспит, тож, як годиться, по праву заслуговують на вшанування та похвалу.
             Ось уже протягом 7 років своє професійне свято наші лісівники відзначають спільно з Днем селища Берегомет, а всього таке святкування цьогоріч проводилось  в 48 раз. Нашому «зеленому» другу потрібні мудрі і дбайливі господарі, а в нас саме такі працівники. В цьому можна було вкотре переконатися, побувавши сонячного недільного дня на селищному стадіоні.
            Присутні на святі мали змогу вкотре пересвідчитись, яка то дружна і працьовита наша лісівнича родина, як справно наші лісівники свої завдання виконують, бережуть рідну природу,садять та вирощують буки і смерічки та випускають якісну продукцію. Про це з гордістю  говорив директор Руслан Максимчук.

            Користуючись гарною нагодою, гості свята мовили в адресу лісівників заслужені  слова подяки. Серед таких голова Чернівецької ОДА О..Фищук, заступник голови обласної Ради І.Маковецька, народний депутат України В.Омельченко, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства В.Сахнюк, голова обкому профспілки працівників лісового господарства В.Барабах, голова Вижницької  РДА Р.Сенчук, голова районної Ради М.Андрюк. Тут же вони вручили нагороди кращих трударям та побажали їм нових звершень і перемог.
     Газда свята селищний голова С.Боднарюк також не залишив поза увагою лісівників і  пошанував їхню працю різними відзнаками. З трепетом у душі вшанували присутні наших славних воїнів АТО, які захищали наше мирне сьогодення від ненависного ворога . Зі сльозами на очах звернувся до присутніх атовець Володимир Богдан, згадавши полеглих побратимів, які ціною власного життя  заплатили за мирне небо над головою. Хвилиною мовчання згадали про полеглих на полі бою, зокрема і нашого односельчанина П. Лейби. Тут же представники трудових колективів поклали вінки та живі квіти до його могили, а також пам’ятників воїнам УПА, Т.Шевченку та до обеліска Слави. Звичайно, всі ми хочемо миру і спокою, тож священник Свято-Юріівської церкви о.Степан запросив усіх спільно помолитися за це.
     Поряд з відзначенням старанної праці представників  лісової галузі добрі слова подяки звучали і на адресу славних берегометчан, які трудяться в інших галузях.  Було вручено нагороди за заслуги перед Берегометом таким  односельцям, як Е.Главацька, М.Глібчук, М.Кисилиця, Є.Атрошенко, А.Одочук, М.Стринада, А.Запаранюк. В селищі чимало довгожителів, про них також мовили теплі слова та побажання. Серед них 90-річний І.Бердюк, який більше 40 років свого життя присвятив роботі лісорубом.
    Цікавою і насиченою була святкова концертна програма. Скільки красивих і теплих слів звучало з уст вихованців БК  Катерини та Михайла Тиронів, Тоні та Іванки Мицканів, Влада та Стаса Татаринів. Чудовим співом зачарували усіх переможець Міжнародного гуцульського фестивалю Євгенія Іпатій та чарівна зірочка-вокалістка, дочка нашого лісничого Ю.Сергія- Богдана. Дуже старалися сподобатись присутнім маленькі артисти- вихованці танцювальної студії «Радість», що діє при  будинку культури та дитячого творчого колективу БК» Ексклюзив». За свої виступи вони заслужили щедрі оплески. Як і професіонали своєї  справи - чоловічий вокальний квартет «Карпатські джерела». Не можна тут не згадати і вихованців школи мистецтв, де під керівництвом директора М.Кисилиці куються берегометські таланти.
     Всі досхочу досміялися , слухаючи гуморески заслуженого працівника культури Михайла Ковалюка та насолоджуючи дотепними сценками нашої славної команди КВК « Стоп кадр».
    А апогеєм свята стали виступи народного артиста України Павла Дворського з синами Павлом та Вячеславом   і заслуженого артиста України Дмитра Хоми з дружиною Ольгою Кашул та синами Миколою і Йванком. Їхні пісні можна слухати й слухати, тож глядачі часто викликали їх « на біс».
     В той же час усі, хто завітав на свято, могли помилуватися  виставкою осінніх квітів та виробами народних умільців, відвідати дитячі атракціони та посидіти в прихистку  парку. Тут, на святі, кожен знайшов щось до душі: хтось придбав вироби народних умільців, хтось почастував смачними стравами, інші набралися позитивної енергії від концертно - розважальної програми чи просто від щирої душевної розмови з давніми знайомими. Вболівальники мали змогу спостерігати за футбольними  та шашковими баталіями, а най- витриваліші - насолодитися святковою ватрою, яка й символізувала закінчення свята.
    Тож щире спасибі ми мовимо усім тим, хто долучився до його підготовки і проведення. Спасибі директору будинку культури Є.Атрощенко за  добре складений сценарій, а ведучій чарівній нашій Т.Тирон за професійне проведення свята. Всі, хто побував цього недільного дня на святкуванні у Берегометі, надовго залишать у  своїх серцях чудові спогади про цей осінній незабутній храм.

                                                                                                             Прес – служба.

 

 

Шановні відвідувачі!

   Ми раді вітати Вас на сайті ФІЛІЇ «БЕРЕГОМЕТСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО»

ДСГП «ЛІСИ УКРАЇНИ»!

   Сподіваємось, що тут Ви знайдете для себе цікаву й корисну інформацію про пріоритетні напрямки розвитку підприємства, товари та послуги, основні досягнення і плани лісівничого колективу Буковини. Ми зробимо все можливе, щоб віртуальна екскурсія сторінками нашого веб-сайту була цікавою і максимально інформативною.

 

Останні новини
17 вересня 2023 о 08:00

Шановні колеги! Щиро вітаю з професійним святом - Днем працівника лісу! В першу чергу хочу висловити вдячність за ваш невтомний і надзвичайно важливий внесок у збереження та розвиток нашої галузі. Спеціалісти лісового господарства - це ті, хто завжди готовий стояти на сторожі природних ресурсів та забезпечити екологічний баланс. Наша праця вимагає великих зусиль, відданості та знань. Прийміть в цей осінній день найщиріші слова вітання з професійним святом. Хай він для вас, як і інші дні, буде наповнений гідним визнанням професійного внеску в загальнодержавну справу. Щиро зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, злагоди та достатку та мирного неба! Дякую усім воїнам-лісівникам, які сьогодні захищають Україну від російських загарбників. Вісна пам'ять тим Героям, які віддали життя за батьківщину. З повагою,  Роман ПРИКАЗКА Директор філії "Берегометське лісомисливське господарство" ДП "Ліси України"

Всі новини