en
Головна сторінка   »  
Новини
« назад

20 березня 2018
Допоможімо лелекам
 

  Сьогоднішнього морозного дня лелеки, що прилетіли з теплих країв, кружляли над засніженим Берегометом. Напевно очам своїм не вірили, що у нас ще далеко до весни. Тому прохання до небайдужих допомогти пернатим у цю сніжну пору.
   Насамперед добру справу можуть зробити члени наших шкільних лісництв. Отож, просимо  друзів наших пернатих зробити розвідку та визначити, чи нема поблизу цих птахів. Якщо їх виявиться кілька чи навіть група, необхідно повідомити про місце розташування представників органів місцевого самоврядування, вчителів або керівників громадської природоохоронної організації чи просто небайдужих людей. Інформуйте інших людей про умови рятування лелек та кличте їх на допомогу.
    Не лякайте птахів, не підходьте до них занадто близько. Кожен наступний їх політ, здіймання в небо, це витрата  енергії, а це дуже небезпечно для їх життя саме зараз, бо вони  виснажені  не лише перельотом, але й холодною, голодною і сніжною погодою. На відстані 10 – 15 метрів до місця розташування птахів очистіть невелику ділянку від  снігу, бо саме там можна буде врятуватися більшості птахів. Потрібно викласти на підготовлені місця сіно, солому, сухі багаторічні трави, кукурудзянку. Саме  куди  ви будете носити птахам їсти.
   Ідеальна їжа для лелек – жива прісноводна риба, або відігріта морожена риба, миші, жаби та інше м’ясо. Крім того, вони можуть їсти усе те, що їдять домашні свійські птахи. Небезпечно, якщо до місця їх розташування добиратимуться собаки. Якщо ж птахи зовсім ослаблені/ тобто такі, що не реагують на рухи людей/, то їх треба забрати, відігріти і тимчасово розмістити в хлівах чи інших господарських спорудах разом із домашніми тваринами.
   Отак спільними зусиллями ми зможемо допомогти цим  чарівним птахам дочекатися сонячної весняної погоди.

 

Прес - служба

Шановні відвідувачі!

   Ми раді вітати Вас на сайті ФІЛІЇ «БЕРЕГОМЕТСЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО»

ДСГП «ЛІСИ УКРАЇНИ»!

   Сподіваємось, що тут Ви знайдете для себе цікаву й корисну інформацію про пріоритетні напрямки розвитку підприємства, товари та послуги, основні досягнення і плани лісівничого колективу Буковини. Ми зробимо все можливе, щоб віртуальна екскурсія сторінками нашого веб-сайту була цікавою і максимально інформативною.

 

Останні новини
17 вересня 2023 о 08:00

Шановні колеги! Щиро вітаю з професійним святом - Днем працівника лісу! В першу чергу хочу висловити вдячність за ваш невтомний і надзвичайно важливий внесок у збереження та розвиток нашої галузі. Спеціалісти лісового господарства - це ті, хто завжди готовий стояти на сторожі природних ресурсів та забезпечити екологічний баланс. Наша праця вимагає великих зусиль, відданості та знань. Прийміть в цей осінній день найщиріші слова вітання з професійним святом. Хай він для вас, як і інші дні, буде наповнений гідним визнанням професійного внеску в загальнодержавну справу. Щиро зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, злагоди та достатку та мирного неба! Дякую усім воїнам-лісівникам, які сьогодні захищають Україну від російських загарбників. Вісна пам'ять тим Героям, які віддали життя за батьківщину. З повагою,  Роман ПРИКАЗКА Директор філії "Берегометське лісомисливське господарство" ДП "Ліси України"

Всі новини